Åpen skole17

Spennende med lykkehjul

Også under årets Åpen skole, var lykkehjulet med. Her kunne du vinne litt av hvert.

Ellers var det mye spennende å se rundt i skolebygget denne kvelden.

Åpen skole17
Foto: Lars Herud

Spennende å se om lykkehjulet stoppet på riktig tall denne gangen.

Ulike matretter

I kantina var det bord der du kunne få kjøpt litt forskjellig mat avhengig av hvilket land de representerte.

Chili con carne

Her er det chili con carne med ris til, å få kjøpt. Eller du kunne velge tacochips med guacamole.

Deformere en kokosbolle

Ja det gjorde de faktisk på fysikken uten å bruke makt på den. Det de gjorde var å putte den under en glasskuppel og deretter pumpe ut luften.

Kokosbollen 1

Her ligger den fortsatt nydelig og fristende på en serviett.

Kokosbollen 2

Så ble glasskuppelen satt på og vakumpumpen satt igang.

Kokosbollen 3

Her har kokosbollen delt seg i to..

Kokosbollen 4

En, to, tre, på det fjerde skal det skje, og det gjorde det. Ikke mye som minner om kokosbolle her lenger.

Jeg tenker at kokosbollen fikk så hatten passa!

Hatter

Her er det ihvertfall mulig å finne en som passer.

Design og håndverk

Masker

Inne på VG1 design og håndverk var det kanskje mulig å finne en maske som kunne passe til en hver anledning.

Rørlegger

Inne på rørleggern drev de å loddet sammen grove kopperrør.

Rør

Etter å ha penslet på flussmiddel, varmet med gassflamme og tilført loddetinn var det nok best å holde fingrene borte fra det oppvarmede kobberrøret en stund.

Da var det bedre å føre hånden i mest mulig rolige bevegelser bortover det bøyde kobberrøret uten å få alarmen til å tute.

rørtesten

Et kobberrør kan brukes til mer enn å lede vann gjennom.

Årets ungdomsbedrifter

I helt andre enden av skolebygget fant vi to av årets ungdomsbedrifter, nemlig VHAAMM UB og Tector UB.

Søppelkassa

Disse fire jentene fra VHAAMM UB, ville gjøre bilturen mer hyggelig ved å tilby en nett liten søppelkasse som man kunne samle avfall i.

WHAAMM UB

Her har jentene bak ideen presentert seg selv.

Tector UB var også opptatt av å rydde opp, men her gjelder det støvsuging i folks hus. De ville lansere et gummiovertrekk til støvsugerfoten som ikke skulle lage stygge riper i hverken skap eller lister.

Tector UB

Her er Tector UB tydelig presentert.

Støvfri

Denne karen uten så mye som et støvkorn på seg fant vi inne på bakrommet til fysikkavdelingen.

Beinrangelet støvfri

Han påstod at han var en av slekta.

3D printing

Utenfor elektroavdelingen fant vi Einar TrøftMoen, han satt ved 3D printeren og sørget for at den gjorde jobben sin. På bordet står det 3D printede utgaver av flere elever på VG1 Elektro. Elevene er skannet med en håndskanner og deretter lagt inn i et program for printeren.

3D-printing

3D printede elever på rekke og rad. Einar kunne fortelle om prosessen.