Rotarymesse17

Hva vil du bli?

Hva vil du bli? Dette var et spørsmål som mange ville gi svar på under årets Utdanning- og yrkesmesse i idrettshallen.

Den årlige messa samlet også i år mange utstillere og mange utdanningssøkende.

Rotarymesse17
Foto: Lars Herud

Hva du vil bli?

Noen som kunne hjelpe ungdommer med dette spørsmålet var de to lærerne fra musikklinja ved Skarnes VGS, nemlig Karin og Carina.

Musikk Karin og Carina

To blide lærere fra musikklinja, Karin og Carina.

De to elevene fra musikklinja frontet også gjerne tilbudet til Toneheim folkehøyskole i samme slengen. Tidligere elever fra Skarnes VGS er elever på Toneheim denne vinteren.

Musikk fronter Toneheim

Elever på musikklinjen.

Masker og frisyrer.

For Design og håndverk var det ulike masker, fargerike bilder og frisyrer som preget utstillingen.

Design Linda-horz

Lærer Linda sammen med to elever dra Design og håndverk.

Rør og koblinger.

Om du har kreativ fargesans, liker detaljer eller ønsker en jobb som synes..da bør du kanskje velge rørlegger.

Njål (ass rektor) var ihvertfall veldig interessert i ulike rørdeler. Er dette en muffe kanskje?.

Rørlegger Njål

Njål sjekker rørdeler, "kanskje dette er en muffe?"

Når man skal koble et avløp er det bare å sette sammen de riktige rørdelene for å få vannet dit det skal. Skal man lage en figur av de samme delene må man gjøre noe av det samme.

Rørlegger bygg en figur

Her har beina kommet på plass, så var det resten.

Kaffe og kaker.

Som på messer tidligere var det også i år mulig å kjøpe seg både kaffe og kake eller boller. Denne serveringen var det foreldre til ungdomsskoleelever som stod for.

Servering kaker

Sjokoladekake, boller, brownies eller kringle, noe for en hver smak.

Elektrofag, en spenningsfylt fremtid.

Er du litt eller mye interessert i elektronikk eller data så er Elektrofag noe for deg.

I dag finner man elektronikk på stadig flere områder. Velferdsteknologi er blitt et nytt begrep. 3D printing har kommet for å revolusjonere produksjon av ulike ting.

Droner har blitt mer enn noe å leke seg med på fritiden. Smarttelefon er blitt en bærbar datamaskin som alle bærer med seg i lomma eller veska.

Roboter gjør rutinemessige arbeidsoppgaver uten å klage eller skaper nye jobber.

Elektrostand Rune drone

Rune kunne fortelle om hvor lett en drone er å manøvrere.

Lag en fjernkontroll.

En av elevene fra VG1 elektro laget en fjernkontroll som kunne slå av eller på lys ved hjelp av mobiltelefonen.

Elektrostand VG1-loddeoppgave

Her er det viktig å følge instruksjonen.

Er dette guttas verden?

Er elekrofag, data- og elektronikk bare guttas verden? Nei på ingen måte. I år er det i to jenter som har valgt å gå VG1 elektro. Men så klart, elektronikk ser ut til å trekke flest nysgjerrige gutter .

Elektrostand interesserte gutter

Ivrige elever fra VG1 elektro og VG2 data- og elektronikk.

Hva vil du bli?

Utdanning- og yrkesmessa i idrettshallen bød på utallige muligheter for ungdommene. Utfordringen er å velge hva de skal starte på. Rådgiver for studieforberedende utdanningsprogram kunne tilby utallige fremtidige yrker for de som ville velge studieforberedende.

Rådgiver Jorunn studieforberedende

Rådgiver for studieforberedende utdanningsprogram, Jorunn Kolltveit.

Utprøvingsdager.

Om ikke alle tiendeklassingene fikk bestemt seg for hva de ville søke på videregående så fikk de ihvertfall sett mange muligheter. Om fjorten dager får de også mulighet til å teste noen av mulighetene gjennom UTPRØVINGSDAGENE på de videregående skolene.