STUDIETILBUD / Musikk, dans og drama

Publisert 19.10.2011 20:55,
Sist oppdatert 30.08.2017 13:01

Musikk, dans og drama

Har du spilt eller sunget noen år og ønsker å utvikle deg innen et særdeles godt miljø preget av sterkt samhold mellom elevene på tvers av klassene, så bør du vurdere alvorlig musikklinja.

Noen av elevene går selvsagt videre innen musikken, men linja er slett ikke bare for musikere. Du får etter tre år generell studiekompetanse med tilgang til de fleste studier etter videregående skole.

Du vil kunne se tilbake på tre spesielle år – noe utenom det vanlige.

Inntaksprøve

I mai/juni blir de som har søkt musikklinja ved Skarnes vgs innkalt til en enkel inntaksprøve. Du spiller – eller synger – et par korte selvvalgte stykker av forskjellig karakter.

Du får en enkel hørelæretest (gjengi en rytme etc.). I tillegg må du dokumen­tere et visst kjennskap til noter. Dette er også en dag der du får bli litt kjent med elever og lærere ved skolen, stille spørsmål og forberede deg til neste skoleår.

Les mer her.

VG1 Musikk, dans og drama

VG2 Musikk

VG3 Musikk

Følg Musikklinja på Facebook

VG1 Musikk, dans og drama

Halvparten av elevene tas inn på grunnlag av dokumenterte ferdigheter eller opptaksprøve. Andre halvparten tas inn etter ordinære inntakskrav (poeng)

VG2 Musikk

I VG2 tilbyr Skarnes videregående skole programfaget Musikk

VG3 Musikk

I VG3 tilbyr Skarnes videregående skole programfaget Musikk. Dette tredje året gir deg generell studiekompetanse

Tidligere elever om musikklinja

Her kan du se hvordan enkelte tidligere elever fra Musikklinja opplevde tida her, og hva de driver med nå.

Om fagene

På musikklinja kan du velge mellom mange hovedinstrument. I tillegg til
de som står nedenfor, kan du også velge trommer, fiolin, fløyte, piano, saksofon,
trompet/messingblås- vi skaffer høyt kvalifiserte lærere uansett hva du måtte spille!

Hils på lærerne på Musikklinja

Våre musikklærere har allsidig og god kompetanse. Flere av dem har lang erfaring som musikklærere. De fleste av lærerne er også utøvende musikere

Plate

Talentfulle elever fra musikklinja

Flere av musikkelevene som går eller har gått på Skarnes vgs, har sine låter på NRK Urørt.

Alle låtene gjør det veldig bra på listene der. Flere av dem er spilt inn i hjemmestudioet til Marita Røstad.

3mua i Operaen

Forrige fredag var det endelig 3. klasse musikk sin tur til å få seg en klassetur.