STUDIETILBUD / Studiespesialiserende

Publisert 19.10.2011 20:43,
Sist oppdatert 24.10.2013 10:57

Jentene leser og studerer

Studiespesialiserende utdanningsprogram gjør deg godt forberedt for videre studier. Dette gir det bredeste grunnlaget for mer teoretisk utdanning etter videregående skole.

Utdanningsprogrammet passer godt for deg som liker teoretiske fag og som ønsker å fortsette med høyere utdanning etter videregående skole.

VG1 Studiespesialiserende   består kun av fellesfag.

VG2 Studiespesialiserende, her kan du velge et av følgende programområder som du fortsetter med i VG3:

Vi tilbyr alle fag som kreves ved inntak til spesielle studier. Klikk her for oversikt over spesiell studiekompetanse.

Læringsarenaene er ikke bare  klasserommet. Elevene får tilbud om ekskursjoner i inn- og utland. Vi har blant annet et omfattende internasjonaliseringsprogram og et nært samarbeid med flere lokale bedrifter.

Påbygging til generell studiekompetanse

Dersom du har tatt en yrkesutdanning, men ønsker å studere på en høgskole eller et universitet, kan du ta et påbyggingsår hos oss og få generell studiekompetanse.

Videre til Bergen

Forskere videre til Bergen

Etter fire måneder med forskning har elevene i 2STA levert sine forskningsrapporter.

Eline og Mari har forsket på "Kjønnsforskjeller i norsk Sprangridning". De er en av tre grupper som har kommet videre i konkuransen Holbergprisen i skolen.

Holbergprisen i skolen

Den årlige forskningskonkurransen for elever i videregående, ”Holbergprisen i skolen”, står igjen for døra, og Skarnes videregående skole har også i år søkt om å få delta.

Tre forskningsprosjekter er sendt videre til Bergen (april 2012)

Spesiell studiekompetanse

"Spesiell studiekompetanse" er en betegnelse som brukes om den kompetansen som kreves for å komme inn på spesielle studier. Det er ikke én spesiell kompetanse, men mange forskjellige, som varierer fra studiested til studiested.

Nedenfor følger en oversikt over noen studier som krever spesielle programfag for opptak. Ta eventuelt kontakt med rådgiver hvis du har spørsmål.

VG2, VG3 - Programområde for språk, samfunnsfag og økonomi

Programområdet for språk, samfunnsfag og økonomi passer for deg som er glad i å lese og å arbeide med krevende teoretiske fag. Du bør ha interesse for språk og kultur, være samfunnsengasjert og ha interesse for økonomi og jus.

VG2, VG3 - Programområde for Realfag

Gjennom praktiske øvelser tilegner elevene seg kunnskap innen realfagene. På biologisalen kan du ha mulighet for å se nærmere på grisens lunger.

VG1 - Fag og timefordeling

Du får i store trekk fag som du kjenner fra før. Alle fagene er obligatoriske og må bestås for at du kan få vitnemål.

Du kan komme opp til skriftlig eller muntlig eksamen i de fagene som er avsluttende i VG1.